A 75 éves színész a The Hollywood Reporternek adott interjúban a napokban volt feleségével való szakításán elmélkedett. Arnold Schwarzenegger őszintén beszélt Maria Shriverrel való válásáról és a színész azt állítja, hogy ő és volt felesége „Oscart” érdemelnek azért, ahogyan a válásukat kezelték.

25 évig házasságban

A Terminátor sztárja és Maria 1977-ben kezdett randevúzni, miután egy közös barátjuk bemutatta őket. Nyolc év randevúzást követően 1986-ban katolikus szertartás keretén belül összeházasodtak. A párnak négy közös gyermekük született : Katherine és Christina lányai, valamint Patrick és Christopher fiai.

Kép: Lucy Nicolson-Pool/Getty People.com

Eltitkolt gyermek = válás

Az Arnold című Netflix-dokumentumsorozatában Schwarzenegger részletezi azt a pillanatot, ami a válásához vezetett. 2011-ben egy párterápia során bevallotta feleségének, hogy 14 évvel korábban fiúgyermeke született (Joseph Baena) a család házvezetőnőjétől.

  • Mariával hetente egyszer elmentünk párkapcsolati tanácsadásra, és az egyik ülésen a tanácsadó azt mondta: „Azt hiszem, Maria ma nagyon konkrét akar lenni valamiben. Tudni akarja, hogy te vagy-e Joseph apja” – emlékezett vissza. „És úgy voltam vele, hogy megállt a szívem, aztán megmondtam az igazat.

Schwarzenegger így folytatta: ” Ettől összetört. Volt egy viszonyom ’96-ban. Az elején tényleg nem tudtam. Csak kezdtem úgy érezni. Minél idősebb lett, annál világosabbá vált számomra, hogy az én gyermekem és aztán tényleg csak az volt a kérdés, hogyan tudom ezt elhallgatni.”

kép: instagram

Nagy kudarc

Két hónappal azután, hogy a férje viszonyáról szóló hír napvilágra került, Shriver válókeresetet nyújtott be a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon. Kibékíthetetlen nézeteltérésekre hivatkozva közös felügyeleti jogot kért a pár akkori kiskorú gyermekei felett – Patrick és Christopher fiai után, akik 17, illetve 13 évesek voltak. Házastársi támogatást is kért Schwarzeneggertől. A válókeresetet azonban csak 10 évvel később, 2021. decemberében véglegesítettek.

Az ovi zsaru színésze „nagy kudarcnak” nevezte az ügyet, amellyel élete végéig együtt kell élnie.

  • Voltak személyes kudarcaim, de kétségtelenül ez volt a legnagyobb kudarc az életemben” – mondta. Nem csak a kudarc, hanem úgy érzi:
  • „Én vagyok a hibás érte. Én voltam az, aki elcseszte. És nem mutogathatsz másra. Szóval igen, csalódtam magamban. Utólag mindig könnyű okosnak lenni. A lényeg ezután az volt, hogyan hozd ki a legjobbat ebből a helyzetből.”

Teljes felelősségvállalás

A botrány után Schwarzenegger a The Timesnak adott nyilatkozatában kérdésekre válaszolva nyilvánosan is teljes felelősséget vállalt az ügyért. „Megértem és megérdemlem a harag és a csalódottság érzését barátaim és családom körében. Nincs kifogás, és teljes felelősséget vállalok az általam okozott sérelmekért. Bocsánatot kértem Mariától, a gyermekeimtől és a családomtól. Őszintén sajnálom.

Oscar-díj a válás kezeléséért

A színész azt is elmondta, hogy a családja „drámája” ellenére továbbra is együtt ünneplik az ünnepeket. Ezt követően azt állította, hogy ő és Shriver díjat érdemelnek azért, ahogy a válásuk során kiemelten kezelték gyermekeik nevelését, érzéseit.

  • Nincs fontosabb, mint hogy egy jó partner legyen melletted, és Maria mindenben az volt. Nagyon jó a kapcsolatunk a mai napig” – tette hozzá Schwarzenegger. „Bármilyen különleges napról van szó, mindannyian együtt vagyunk, mint egy család. De ez nem az, ami akkor volt, amikor mindannyian egy fedél alatt voltunk családként. Ez már nem így van.”
kép: PATRICK SCHWARZENEGGER INSTAGRAM
  • Együtt ünnepeltük a húsvétot, az anyák napját, a karácsonyokat, a születésnapokat – mindent együtt” – mondta Schwarzenegger. 
  • Ha van Oscar-díj a válás kezeléséért, akkor Mariának és nekem meg kell kapnunk, mert törekedtünk rá, hogy a válás a legkisebb hatással legyen a gyerekekre. A figyelmesség és kedvesség, amit látsz bennük, az ex-feleségemtől származik. A fegyelem és a munkamorál tőlem.”

A válás nagyon-nagyon nehéz volt

A válás nagyon-nagyon nehéz volt az elején” – mondta. 

  • Végül továbblépsz. Van egy csodálatos barátnőm, [fizikoterapeuta] Heather Milligan, aki nagyon sikeres. Nagyon büszke vagyok rá, és nagyon szeretem. Ugyanakkor szeretem a volt feleségemet is. Ő és én nagyon jó barátok vagyunk, nagyon közel állunk egymáshoz, és nagyon büszkék vagyunk arra, ahogy a gyerekeinket neveltük.”

Forrás: people.com, today.com

Van már tapasztalatod a válással kapcsolatban? Esetleg van gondolatod, amit szívesen megosztanál másokkal is? Küld be történetedet szerkesztőségünkbe a magazin@valaskultura.hu e-mail címre. Történetedet álnéven vagy név nélkül is beküldheted, kérésedre a cikkben nem jelenítjük meg.