Egy férfi gondolata

Egyre nyilvánvalóbb számomra, hogy sok ember magányos, sértett, csalódott, sérült vagy boldogtalan. Ez az egyensúlyhiány és a természetes rend felbomlásához vezet. Az olyan szervezetek, mint a Válás Kultúra Alapítvány vagy más segítő alapítványok, áldozatokat hoznak azért, hogy segítsenek rajtunk. Mindannyian valamilyen formában áldozatokat hozunk az élet különböző területein, legyen szó családról vagy a gyerekekről. De azt is tapasztalom, hogy gyakran nem vagyunk hajlandóak áldozatokat hozni azért, hogy javítsunk a saját helyzetünkön.

A tettek fontossága a helyzetünk javításában

Az önfeláldozás és a küzdelem hiányát látom. Bár sokan megosztják a bánatukat másokkal, ami nagyon fontos és segítő gesztus, de mi van utána? Csak várunk és reménykedünk, hogy valaki jön majd, aki percek alatt megoldja problémáinkat és felold minket a szenvedésünkből? Nem hiszek abban, hogy ez a megközelítés helyes lenne. Hiszem, hogy mindannyiunknak tennie kell azért, hogy javítsunk a helyzetünkön.

Az önfeláldozás csapdája

Nem hiszem, hogy jó egyedül vagy jó egy olyan anya vagy apa, aki önfeláldozó módon az életét áldozza fel értelmetlenül. Ez a minta átadása a gyerekeknek szerintem nem helyes. Az ember társas lény, aki szeretetre és törődésre vágyik, függetlenül attól, hogy férfi vagy nő. Sok férfi szeretne olyan nővel kapcsolatba kerülni, aki elfogadja önmagát és természetes nőiességet sugároz, de sokszor nehéz ilyen emberekre találni.

kép: VálásKultúra.hu

Az igazi változás útja

Gyakran tapasztalom, hogy az önzőség és a kényelem iránti vágy akadályoz minket abban, hogy igazi és mély kapcsolatokat alakítsunk ki. Az igazi érték a tiszta szeretet elfogadásában rejlik, de sokszor elfelejtjük ezt a hétköznapi rohanásban. Az igazi változás csak akkor következik be, ha ki merünk lépni a kényelmi zónánkból és elkezdünk saját magunkért is tenni.

A szakemberek segítsége nélkül sok sérült ember képtelen önmagát meggyógyítani. Ha nem lépünk, nincs változás. Ezért arra bátorítok mindenkit, hogy tegyünk lépéseket a saját boldogságunk és az igazi kapcsolatok felé. A Válás Kultúra Magazin olvasóinak köszönöm, hogy elolvasták a gondolataimat. Remélem, inspirálóak voltak és segítettek egy kicsit megvilágítani ezt a témát.

Írta: anonim – Egy férfi gondolata

Van már tapasztalatod a válással kapcsolatban? Esetleg van gondolatod, amit szívesen megosztanál másokkal is? Küld be történetedet szerkesztőségünkbe a magazin@valaskultura.hu e-mail címre. Történetedet név nélkül is beküldheted, a cikkben nem jelenítjük meg.

Így lehetsz blogíró a Válás Kultúra Magazinján