Ünnepi fények ragyognak, hópelyhek szállingóznak, és a gyermekek szíve tele van vágyakkal a mikulás csodák iránt. Ebben a megható történetben bepillantást nyerhetünk egy kisfiú Mikulás napjába, aki nem csak játékokra és édességekre vágyik. Az ő kívánsága sokkal mélyebb – két hónapja nem találkozott elvált szülőjével, és ez a vágya a Mikulás levelezésén keresztül talán valóra válhat. Kövessük végig ezt az érzelmekkel teli utazást, amely bebizonyítja, hogy az advent időszaka valóban a csodák időszaka, ahol a szeretet ereje mindent legyőz, és az összetartozás varázsa különleges pillanatokat teremt.

A hit ereje

Egy hideg decemberi estén, amikor a hópelyhek csendesen szállingóztak a levegőben, egy kisvárosban élő kisfiú, Ábel, ünnepi várakozással teli álmodozott a Mikulás érkezéséről. Ábel az év folyamán szomorúan tapasztalta meg szülei válását, és az elmúlt két hónapban nem láthatta az édesapját.

Ábel mindig is hitt a csodákban, és abban a hitben élt, hogy a Mikulás minden kérést teljesít. Egy napon, összeszedte minden bátorságát és úgy döntött levelet ír a Mikulásnak. Leült az íróasztalához, kiválasztotta a legszebb papírt és tollat, majd így kezdte:

„Kedves Mikulás!

Remélem, hogy jól vagy, és felkészültél a nagy napra. Én idén nagyon jó voltam, és az egyetlen dolog, amit kérnék, az egy kicsit különleges. Tudom, hogy sok kisgyerek kér játékokat és édességeket, de én csak egy dolgot kérnék.

Az édesapámmal már két hónapja nem találkoztam, és nagyon hiányzik nekem. Tudod, problémák lettek a családunkban, elváltak a szüleim, de azóta sem találkozhattunk. Kérlek, Mikulás, segíts nekünk, hogy újra együtt lehessünk. Csak ennyit szeretnék kéri Mikulásra.

Köszönöm, és várom nagyon az érkezésedet!

Szeretettel, Ábel”

kép: pexels

Ábel álma

A levél elküldése után Ábel izgatottan várta december 5-e estéjét. Az este folyamán halk kopogásra lett figyelmes, és amikor kinézett az ablakon, egy piros öltözékbe bújt Mikulás állt a kertjükben. Ábel szíve hevesen dobogott, ahogy kinyitotta az ajtót, és a Mikulás meglepett mosollyal köszöntötte.

„Jó estét, Ábel! Láttam a leveled, és úgy döntöttem, hogy segítek neked. Gyere, ülj a térdemre, és kérj bármit!”

Eközben a Mikulás kihúzott egy kis csomagot a zsákjából, Ábel szemeiben könnyek csillogtak. Amikor kibontotta az ajándékot, egy kis különleges varázslat történt. Az ajándék nem csupán egy játék és édesség volt, hanem egy meghívó is egy különleges eseményre.

„És most, Ábel, gyorsan öltözz fel, mert az édesapád már vár téged!” – mondta Télapó boldogan.

A kisfiú el sem hitte, hogy ez megtörténhet, és boldogságában a Mikulás karjából az édesapja karjaiba szaladt. Az ünnepek alatt a család újraegyesült, és azok a csodák, amiket a Mikulás hozott, azok voltak a legdrágább ajándékok az egész világon.

Ettől a pillanattól kezdve Ábel mindig hitt a csodákban, a szeretetben és abban, hogy a karácsony valóban az összetartozás ünnepe.

Váltsátok valóra gyermekeitek álmát!

Sok sikert kívánunk hozzá!

Van már tapasztalatod a válással kapcsolatban? Esetleg van gondolatod, amit szívesen megosztanál másokkal is? Küld be történetedet szerkesztőségünkbe a magazin@valaskultura.hu e-mail címre. Történetedet álnéven vagy név nélkül is beküldheted, kérésedre a cikkben nem jelenítjük meg.