Tegye fel a kezét, akinek a gyermeke pont az ellenkezőjét csinálja annak, amit kérnek tőle! Ugyanilyen gyerekekről szól a Charlotte Habersack NE NYISD KI! című gyermekregény is. Az ötrészes sorozatot öt titokzatos lény ihlette: jeti, unikornis, sárkány, takonyszörny és vámpírbaba. Szuper ötlet lehet karácsonyra, akár kísérőajándékokkal együtt is.

Agyafúrt meglepetések állandóan ellentmondó gyerekeknek

Azért tetszik ez a könyvsorozat, mert minden része önállóan is megállja a helyét. Szívből ajánlom minden gyermeknek, aki szereti a rejtélyes kalandokat. A regény főszereplője, Nemo egy átlagos tanítási napon titokzatos csomagot talál házuk nappalijában. Ne nyisd ki! – áll a csomagoláson. A bonyodalom máris elkezdődik, hiszen egy gyereknek jó tanácsot adni szinte lehetetlen.

Ne nyisd ki, tüzes!

Aki a sárkányokért van oda, az el tudja képzelni, milyen lehet, amikor egy plüss-sárkány életre kel: meleg, forró, tüzes és füstös. Ezt a tüzet pedig éppen egy csapat kisiskolás fogja megállítani. Milyen apróság illik a témához? Tick Tack Bumm társasjátéktól a csilis csokiig, robbanó cukorkától a csillagszóróig, középkori páncéltól a plüss-sárkányig bármilyen tüzes témájú ajándék.

kép: Libri

Ne nyisd ki, taknyos!

A történet egy slime-szörnyecskéről szól. Tudom, minden szülő rémálma a slime, mert mindenhova beleragad, kimoshatatlan, de a gyerekek imádják. Csakhogy létezik mosható formában is, mégpedig kocsonyás, zselés állagú szappanként. Én ezt ajánlom a regény mellé.

Ne nyisd ki, harap!

Ebben a részben egy kedves, ám kőkorszaki modorú kis jégszörnyre talál Nemo, és próbálja visszajuttatni az eredeti tulajdonosához. Ha nem így tenne, városukat örökre elborítaná a tél. Ilyen fagyos témájú olvasmány mellé én egy szörnyen szőrös szörnymamuszt vennék, vagy egy régészfelszerelést.

Ne nyisd ki, szomjas!

Mi lenne, ha életre kelne a lányunk sminkelhető babája? A szerző szerint semmi különös, egész nap csak a küllemével foglalkozna, akárcsak egy celeb. Épp ezért senkinek sem tűnik fel, hogy ő valójában nem egy új tanuló, hanem egy játék baba. Ebbe az ajándékcsomagba jöhet minden sminkes cucc és bizsu, hátha a gyerkőc legközelebb nem az anyáét használja.

Mágikus kaland!

Az unikornisok korát éljük. Aki az unikornisokat gyűjti, annak a polcáról nem hiányozhat ez a vicces kis könyv: NE NYISD KI, MÁGIKUS és persze néhány varázslatos, csillámos-szivárványos kiegészítő, unikornisos színező vagy LED-lámpa.

Forrás: Anya Magazin Vidra Tekla

Van már tapasztalatod a válással kapcsolatban? Esetleg van gondolatod, amit szívesen megosztanál másokkal is? Küld be történetedet szerkesztőségünkbe a magazin@valaskultura.hu e-mail címre. Történetedet álnéven vagy név nélkül is beküldheted, kérésedre a cikkben nem jelenítjük meg.